Praktische informatie

Opbouw training

Deze training bestaat uit vier modules die zijn opgedeeld in een aantal lessen. Dit zijn er gemiddeld 5 per module. Ik raad je aan om de modules in chronologische volgorde te volgen, omdat ze op elkaar voortborduren.

 

In module 1 kijken we naar de begrippen leesplezier en leesmotivatie. Wat betekenen deze begrippen en waarom zijn ze belangrijk? Wat heeft invloed op leesplezier en leesmotivatie en hoe kun je deze op een positieve manier beïnvloeden? In de modules daarna krijg je handvatten om aan de slag te gaan. We kijken naar de leerling, naar de boeken en naar hoe je het geleerde in de praktijk in kunt zetten.

Tijdsinvestering

Per module ben je gemiddeld 30 minuten kwijt om de lessen te doorlopen. Je kijkt de video’s en neemt de teksten door. Daarnaast vind je bij sommige lessen een opdracht. Hier ben je per module ca. 30 minuten mee bezig, behalve in de vierde module. Daar werk je meer uit en investeer je tussen de anderhalf en twee uur in jouw leesonderwijs.

In de introductie van iedere module staat duidelijk aangegeven hoeveel tijd het ongeveer kost om module en de lessen te doorlopen. Dit is altijd opgesplitst in de tijd die je investeert om de les te doorlopen en een inschatting van de tijd die je nodig hebt om (indien van toepassing) de opdracht te maken.

Dit wordt op de volgende manier aangegeven: 
Tijdsinvestering: Les 10 min | Opdracht 10 min. 
Als ‘opdracht’ niet bij de tijdsinvestering staat, bevat de les ook geen opdracht. 

Wat heb je nodig?

Allereerst heb je een apparaat nodig waarmee je in de leeromgeving kunt inloggen, maar als je dit leest, is dat al gelukt. Dit kan met een computer of laptop, maar is ook mogelijk via een tablet of telefoon.

Daarnaast is het fijn als je jouw antwoorden op de opdrachten ergens kunt noteren. Het werkboek kun je per module downloaden in de introductieles van de betreffende module. Daarin kun je je antwoorden in noteren. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een bijvoorbeeld een word-bestand aan te maken of een notitieboekje te gebruiken.

Het werkboek bevat geen nieuwe informatie, je hoeft deze niet per se te downloaden of te printen.

Heb je vragen?

Deze training is zo opgezet dat je hem zelfstandig kunt doorlopen. Toch kan het voorkomen dat je even vastloopt of met vragen zit. Stuur mij dan een mail op info@lezenslessen.nl, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

Dit was de belangrijkste informatie voor nu. Je bent klaar om te starten!